Undervisning

Den 20. april kan du få en gratis prøvetime. - vi glæder os til at se dig!

lær vaskeægte
mavedans

“Fredericia Mavedanser Forening rummer både klassisk orientalsk dans og det nye hippe. Der er fokus på kvalitet og fællesskab. Som danser føler jeg mig meget velkommen” – Betina Hocke

5 gode grunde til at danse mavedans

1 Styrk og ton dine muskler. Mavedansens raffinerede bevægelser hjælper til en muskeltoning af den indre muskelanatomi. Mange af bevægelserne er centreret omkring mave-, balle- og lårmuskulaturen.

2 Balance og kropsholdning. I mavedansen arbejdes der meget med ryg, knæ og bækken. På den måde hjælper det med til at få den rigtige holdning, hvor der arbejdes rigtigt med kroppen og ikke imod kroppen.

3  I takt med den øgede muskeltoning, muskelkontrol, balance og forbedrede kropsholdning vil du få forbedret dit kropsbillede og din selvtillid samt selvværd vil vokse. Desuden udskiller kroppen “good feelings” hormoner, så som endorfiner og dopamin. Du vil opleve at være i bedre humør efter dansen end før.

4 Mavedans er stressreducerende. Det er næsten umuligt at bekymre sig om arbejdsopgaverne på job, deadlines, madpakker osv., mens man skal koncentrere sig om dansens gentagende bevægelser. Med dansen kan du give slip på dagens stress.

5 Giver dig nye spænde sociale kontakter. Glem Facebook, Instagram, Twitter og hvad de ellers hedder. Det er når du er til mavedans, at du møder nye spændende mennersker i alle aldre og sociale lag og fra alle mulige lande. Du møder ingenøren, pædagogen, piloten, buschaufføren, direktøren og lektoren. Til fælles har de kærligheden til mavedansen.

"it's time to
shine"

 – “Som kvinde er det dejligt at tilbagekalde ens sensualitet og kropsbevidsthed – så glæd dig selv og dine nærmeste, og få smilet tilbage med et medlemskab fos Fredericia Mavedanser Forening”

– Birgitte Lorensen, elev hos FMF

Vores hold

- Medlemmerne er vores juveler, hvor nogle er mere grønne end andre

Smaragder

Niveau 1-2, for de der skal lære det grundlægende

Niveau beskrivelse

Nybegynderen: Danseren er helt grøn og skal lære grundtrinene helt fra bunden af. Bevægelserne er uskarpe og der er mangel på isolation og definition. I undervisningen arbejdes der med kropsholdning, grundtrin på stedet og hen over gulv. Enkle mave, hofte og armbevægelser samt små trinsekvenser.

Fortsætteren: De første begyndervanskeligheder er overstået. Der arbejdes med at gøre grundtrinene mere skarpe og isolerede. Begynder af sig selv at få armene med i bevægelserne. Holdningen skal der stadig arbejdes med. Er blevet bedre til at høre fraseringer i musikken.

Fortsættere/let-øvet: Bevægelserne er blevet mere definerede og klare. Arme og hofter begynder at blive koordinerede. Rekvisitter kan tages med i dansen og koreografi introduceres. Holdningen er blevet mere rank. Er måske enten lidt stiv i bevægelserne eller modsat, manglende kontrol. Musikforståelsen vokser.

Let-øvet: Godt koordineret. Arme og bevægelser begynder at flyde. Skift mellem bevægelser sker flydende og naturligt. Begynder på ”layering”, at kombinere flere bevægelser, f.eks. 8-tal m/shimmy og der introduceres til nye stilarter og f.eks. ”Egypt
Walk”. Forstår at fange de fleste variationer i musikken.

Øvet: Er nu yndefuld og velkoordineret med skarpe, præcise bevægelser og kombinationer. Rammer altid takt og fraseringer.
Armene flyder naturligt over en lang række positioner. Føler sig tryk i flere forskellige stilarter og shimmy-variationer. Kan
improvisation og adskillige koreografier. Ingen stivhed. Har en dansers udstråling og begynder med solooptræden.

Professionel: En fuldendt danser. Udtrykker dansen både med krop og mimik. Har udviklet sit personlige danseudtryk. Kan demonstrere en bevægelse med en lang række variationer og accenter på forskellige niveauer. Laver egne koreografier. Tilføjer elementer af overraskelse til sin dans og har overskud til hurtig omstilling i koreografien og improvisationen. Optræder og evt.
underviser med værdighed og respekt for sig selv, sit publikum, kollegaer, dansen og kulturen bag.

Vil du danse med os, så kom. Vi shimmy’er og danser i Sundhedshusets gymnastiksal , 7000 Fredericia, onsdag formiddag kl. 11 – 12.

Og på Kristinebjerg skolen, Høgevej 5 om tirsdag aften fra kl: 17:30 – 20:30

Mød underviseren fahrida

Fahrida har mere end 20 års erfaring inden for orientalsk dans og 14 år som underviser. Mavedans med Fahrida Oriental Dance er seriøs livsbekræftende orientalsk dans på højt niveau. Det er vigtigt for Fahrida, at dansen er så autentisk som muligt. 

Derfor giver Fahrida hendes elever en grundig oplæring i de grundlæggende teknikker, trin og brug af diverse rekvisitter. Hvis eleverne ønsker det, kommer de med ud og optræde ved shows og events rundt i landet.

Fahrida foretrækker de Ægyptiske stilarter inden for mavedansen, det være sig både folkloren og den klassiske mavedans, man kender fra sceneshows, film og ferien.