http://cookie-script.com/s/.jsOm os - Mavedans undervisning og events - Fredericia Mavedanser Forening

Om os i FMF!

- Mavedans for alle - er en livsfilosofi for os

“Fredericia Mavedanser Forening rummer både klassisk orientalsk dans og det nye hippe. Der er fokus på kvalitet og fællesskab. Som danser føler jeg mig meget velkommen” – Betina Hocke

Om FMF

Fredericia/Syddansk Mavedanser Forening er en aktiv forening, der byder på et dejligt afslappet fællesskab med afsæt i den orientalske mavedans.

Foreningen har hjemsted i Syddanmark og er paraplyorganisation for en række aktiviteter i dette område. 

Udover dans og undervisning er der lejlighedsvis undervisning i kostumesyning og makeup og meget mere. 

Hafla: Flere gange årligt afholdes mindre shows “Hafla’er” med deltagelse af lokale dansere og gæstedansere. Desuden deltager Fredericia/Syddansk Mavedanser Forening i diverse shows – bl. a. Oriental Festival Denmark, Kulturnatten, Dansens Dag og mange flere.

Fotosession: cirka en gang årlig afholder FMF fotosession på en lokation i området. De medvirkende får fotos til eget brug ligesom fotos bruges på denne hjemmeside.

Kort om os

Fredericia/Syddansk Mavedanser Forening består af en skiftende bestyrelse, et par suppleanter til bestyrelsen, vores dejlige elever fra Syddanmark og en masse fantastiske medlemmer fra hele landet, der støtter op om vores arrangementet.

 

Bestyrelsen består lige nu af Dorrit Fahrida Blok-Ladefoged der er formand, næstformand Lis Rieck og sekretær Aziza Holt.
 
Eva Rasmussen er vores nye dygtige kasserer og Dorrit Fahrida Blok-Ladefoged har alle årerne været vores faste underviser og nu også webmaster.
Vera Angelova og Lena Christensen er vores to suppleanter. 
Er det frivillige, men altid spændende foreningsarbejdet noget for dig?
 

Mavedans for alle!

FMF’s  motto er også foreningens livsfilosofi. Visionen er at udbrede kendskabet og skabe mulighed for fordybelse og udøvelse af den orientalske dans. 

Dette gøres med udgangspunkt i fællesskabet og det sociale liv i foreningen gennem ugentlig undervisning, workshops hvor det er muligt at invitere gæsteundervisere, deltagelse i og afholdelse af arrangementer fx shows, opvisninger, sy-aftener, film-aftener, etc. 

Det er endvidere foreningens formål at udvikle medlemmernes lyst til at engagere sig og tage et medansvar i foreningen.

Som medlem kan du få adgang til og rabatter til flere af vores arrangementer så som Hafla (dansesammenkomster), workshops, optræden, fotosessions samt deltage i undervisningen på foreningens hold (hold betaling er IKKE inkl.. i prisen for medlemskabet)

“I Fredericia Mavedanser forening er der åbenhed, venlighed, fællesskab, rummelighed, kvalitet og nytænkning.” - Suzzane Sofia Potempa

Hvordan det startede

Fredericia Mavedanser Forening så dagens lys maj 2016. Vores undervisere, Fahrida, havde gået og barslet med idéen et par år, fordi det var blevet sværere og sværere at oprette hold igennem de etablerede aftenskoler. Foråret 2016 stod Fahrida med tre kvinder gjort af det rette stof til at starte foreningen. Sofie Rosenberg, Anette Due Jensen, Amanda Bro og Sofie’s mand Morten blev foreningens første kasserer. 

I  løbet af sommeren 2016 de 5 bestyrelsesmedlemmer de eneste medlemmer og vi var meget spændt på om der overhovedet kom flere medlemmer. Kunne vi få et hold op at køre til efteråret. Derfor tog bestyrelsen på charmeoffensiv med “Drop-in-dans” i containerbyen og vi fik hjælp af vores dansekolleger i Vejen/Kolding ved optræden ved Stafet for Livet i Erritsø. Vi fik flere elever og vi er vokset. Det er kun Corona der har bremset os en smule.

Ved generalforsamlingen 29. april 2023 blev det vedtaget at ændre navnet til Fredericia/Syddansk Mavedanser Forening

Vores hårdtarbejdende ildsjæle

- Uden frivillige til at løfte opgaverne, store som små, så er der ingen forening. Vi er afhængige af dem og vi skylder dem en kæmpe TAK!

Bestyrelsen

FAHRIDA

Biografi: formand, underviser og webmaster, stifter af FMF og formand 2016-2018.

Navn: Dorrit Fahrida Bernhardine Blok-Ladefoged

Alder: 53

Bopælskommune: Fredericia 

Begyndte at danse mavedans sep. 1999. Har optrådt sammen med Ensemble Amira i mange år.

LIS

Biografi: Næstformand i FMF og mangeårig medlem at Ensemble Amira.

Navn: Lis Rieck

 • Bopælskommune: Brørup
 • Begyndte at danse mavedans engang for lange tid siden på Fyn, men så kom hun hjem til Jylland og har danset i mange år hos AzizA.
 • Medlem af FMF siden: marts 2022

AZIZA

Biografi: Sekretær i FMF. Mangeårig arrangør af Oriental Dance Festival Denmark

Navn: AzizA Holt

 • Bopælskommune: Korsør
 • Begyndte at danse samtidig med at gå. Mavedans siden 1989.
 • Andet dans:  alt muligt, sportsdans, ballet ect.
 • Medlem af FMF siden: jan. 2021

Frivillige i foreningen

LOTTE

Biografi: Kasserer

Navn: Lotte Bergmann

 • Bopæl: Fredericia
 • Begyndte at danse mavedans: 2017
 • Elsker at køre på motorcykel
 • Medlem af FMF siden: 2017

Hvis du kunne tænke dig at få indflydelse på foreningens fremtid og deltage i arbejdet med at drive foreningen så stil op til valg ved den kommende generalforsamling.
Er det for stor en mundfuld men du har lyst til at hjælpe med at arrangere Hafla og andre sociale events, så sig det til formanden, der er altid en større eller mindre opgave der skal passes. 
PÅ FORHÅND TAK!

Kontakt
FMF